Blog

Pet-g levha nedir

Pet-g Levha

Pet-g Nedir?

Yaygın olarak Apet/pet-g olarak bilinen polietilen tereftalat glikol, imalat için önemli kimyasal direnç, dayanıklılık ve mükemmel şekillendirilebilirlik sağlayan bir termoplastik polyesterdir. Pet levha, düşük şekillendirme sıcaklıkları sayesinde kolayca vakumlanabilir, basınçla şekillendirilebilir ve ayrıca ısıyla bükülebilir. Bu, 3D baskı veya diğer ısıyla şekillendirme üretim tekniklerini içeren tüketici ve ticari uygulamalar için son derece popüler olmasını sağlar. Ek olarak pet-g kalıpla kesme, yönlendirme ve bükme gibi üretim teknikleri için çok uygundur.

Kolay işlenebilme: Olağanüstü kaliteli, mükemmel şeffaflık ve darbe dayanımı özelliğini yüksek kimyasal direnç ve darbe dayanımı ile birleştiren yüksek performans ve işlenebilir özellikli malzemedir. Vakum işlemi öncesi kurutma süresi daha kısa, ön kurutma gerektirmeyen solvent bazlı yapıştırıcılar ile yapıştırılabilen bir malzemedir. 
İşlenmesi: Kesme, delme, frezleme, termoform, kenar parlatma, kaynaklama, bağlama, baskı gibi işlemlerin kolaylıkla yapılabildiği endüstriyel levhalardır. 
Yararları: Yüksek sınıf optik bir malzemedir. (%90 şeffaflık ile) Temizlik maddeleri, mineral yağlar ve solventlere karşı üstün kimyasal direnç gösterirler. Yüksek darbe dayanımı ve sıfırın altındaki sıcaklıklarda bile kırılmaya dirençli. Sıcaklık aralığı -20 ila +60 derece arasında soğuk bükme için uygun, ısı ile sıcak hat bükülür ve vakumlanabilir. Çok iyi dijital baskı yapılabilirlik, mükemmel yangın performansı, çevre dostu %100 geri dönüştürülebilir olması petg levhanın yararlarından birkaçıdır. 
Avrupa'dan ithal ettiğimiz Lumex G markalı ürünümüz vakumlama ve sıcak hatlar bükme için yüksek kalitede bir üründür. Petg levhalar çeşitli yangın sınıfı belgeleriyle kendini ispatlamış tutuşması zor ürünlerdir ve alev geciktirici sınıftadır. Yüksek darbe dayanımı sağlayan pet levhalar UV baskı ile mükemmel tasarımlar yapabileceğiniz bir levhadır. Malzemeleri plaka halinde satmaktayız. Çizilmesini engellemek için üst tarafı baskılı, alt tarafı baskısız koruyucu filme kaplıdır. Vakum işlemi öncesi kurutma süresi daha kısa, ön kurutma gerektirmeyen, solvent bazlı yapıştırıcılar ile yapıştırılabilen, düşük sıcaklıklarda kırılmaya karşı direncini kaybetmeyen, gıda ve tıbbi uygulamalar, ilaç kutuları için FDA/BGA tarafından kullanılması onaylı malzemelerdir. Dış mekan uygulamaları için özellikle UV koruyucu tabakalı petglerin tercih edilmesi dayanım ömrünü uzatarak görünüm berraklığının daha uzun süre belirgin kalmasını sağlayacaktır. 

Kullanım Alanları

  • Reklam

  • Kırtasiye

  • Tekstil etiketleri

  • Promosyon

  • Gıda ambalajı

  • İlaç ambalajı

  • Kutu ambalaj sektörleri

  • Otomotiv sanayi

  • Mobilya sektörü

  • Beyaz eşya sektörü

  • Yapı ekipmanları

  • Sağlık ürünleri

  • Vakumlama

  • Otomat makineler vb. birçok sektörde kullanılmaktadır.

 

Avantajları

  • Mükemmel şeffaflık (Doğal olarak renksiz ve şeffaftır.)

  • Cama göre hafif oluşu

  • Yüksek baskı kalitesi

  • FDA ve BGA başta olmak üzere diğer uluslararası tüm standartları karşılaması

  • Gıda maddelerinde kullanabilme uygunluğu (UV versiyonunda geçerli değil.)

  • Kolay biçimlendirme (Isı ile şekil verme rahatlığı)

  • %100 geri dönüşüm 

  • Yüksek mukavemet ve darbe dayanımı

  • Sağlık ve hijyen

  • Optimum sertlik

Devamını oku

Solid levha nedir ve ne için kullanılır

Solid Polikarbonat Levha

Solid levha nedir

Solid polikarbonat levha, polikarbon malzemenin policam ürünüdür.

Çatı aydınlatma > iş makinası güvenlik camı > Veranda yapımı > apartman yağmurluk girişi, kısaca sağlam, güvenlik ve cam görünümü istenilen tüm alanlarda solid polikarbonat levha kullanılmaktadır.

 

SOLİD LEVHA KULLANMA TALİMATI


Solid panel kullanılacak alanların ölçüsü alınarak istenilen ölçülerde kesim yaptırılıp parça olarak satın alınabilir. Kesim, taşıma ve montaj sırasında solid levhanın üzerinde ki koruma filminin sökülmemesi tavsiye edilir. solid levha soğuk büküm ile şekillendirilebildiği için istenilen alanlarda rahatlık ile kullanılabilir ve uygulanabilir.

Eğer Solid ile ilgili ilave sorularınız olursa, lütfen firmamız ile iletişime geçiniz.

Solid Malzeme Taşıma ve Depolama :

1- Solid levha nedir ve ne için kullanılır?

2- Solid levha'kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler

3- Polikarbonat levha nasıl kullanılır?


 

4- Solid levha nerelerde kullanılır?


Solid polikarbonat levha soğuk büküm ve kesim

Solid levha zor kırılan kırıldığında dağılmayan bir yapıya sahiptir. Bu yüzden çevresindekilere zarar vermez.

 

SOLİD POLİKARBON NASIL KESİLİR?


Uygun bir cnc router kesim tezgahında kesilebilir. Detaylı ve hassas polikarbon kesimi için Lazer kesim tezgahlar tercih edilmelidir.

Solid polikarbon levha özel kullanım alanları, uygulama yolu ve kesim metodları.

Örnek çatı aydınlatmalarında yada açık tavan, teras kapatma, cam balkon, polikarbon sera gibi alanlarda darbe alma tehlikesi, dolu riski gibi durumlarda solid polikarbon dayanıklılığı ile alternatifsiz tek üründür. Gerçek cama göre %50 daha hafif fakat 20 kat daha sağlamdır.

Solid polikarbon levhanın saklanması ve depolanması :

Solid levha üzerinde koruyucu film bulunmaktadır. Saklama, taşıma ve depolama aşamasında bu film sökülmemelidir. Aksi taktirde üzerince çizikler oluşabilir ve solid levha zarar görebilir.


 
Devamını oku

Arduino Projeleri Arduino Ldr Işık Şiddetini ölçme

Arduino Ldr Işık Şiddeti Ölçme Projesi

Bu Projemizde ldr üzerine düşen ışık şiddetini lcd Ekranda göstereceğiz

PROJE SİZE KURULU VE HAZIR VE KODLARI YÜKLENMİŞ ŞEKİLDE GELECEKTİR.AYRICA YANINDA MONTAJ KLAVUZU GÖNDERİLECEKTİR.

projemizde kullanılan malzemeler

 
1 Adet Arduino Uno
1 Adet Breadboard
1 Adet LDR Işık Sensörü
1 Adet 10 K Ohm direnç
Erkek – Erkek Jumper Kablolar

1 Adet Lcd Ekran
1 Adet potansiyometre


 
Devamını oku

Arduino Projeleri Arduino Şifreli Kapı Kilit Sistemi Projesi

Arduino Şifreli Kapı Kilit Sistemi Projesi
 

Arduino Projeleri Arduino Şifreli Kapı Kilit Sistemi Projesi

 

Arduino Uno kullanılarak 4x4 keypad (Tuş takımı) ile LCD'li şifreli kilit Projesidir..

Şifre Değiştirilebilir. Doğru veya Yanlış şifre durumu Yeşil ve Kırmızı LED'ler üzerinde görüntülenir.

Şifre yönergeleri LCD ekran üzerinde görüntülenir.

Devrede kullanılan Servo Motor ile isterseniz odanızın kapısını şifreli yapabilir, isterseniz dolap kapağınızı sadece sizin bildiğiniz şifre ile açılan kapak haline getirebilir hatta isterseniz ŞİFRELİ BİR KASA yapabilirsiniz...Seçim sizin:)

PROJE BREADBOARD ÜZERİNDE KURULU KODLARI YÜKLENMİŞ KULLANIMA HAZIR ŞEKİLDE GÖNDERİLECEKTİR.DİLERSENİZ ŞİFRENİZİ DEĞİŞEBİLİRSİNİZ.

 

KULLANILAN MALZEMELER

1-Arduino uno

2-Breadboard

3-4*4 Keypad

4-16x2 Lcd Ekran

5-Servo Motor

6-Kırmızı Led

7-Yeşil Led

8-Yeteri kadar jumper kablo

9-Buzzer


 
Devamını oku

Arduino Projeleri Arduino Dc Motor Hız Ölçüm Projesi

Arduino motor hız ölçüm projesi
Projenin Tanıtımı

 

Kullanılacak sensör kızılötesi IR sensördür.Bu sensörün temelde çalışma mantığı çok basittir.DC motor üzerine yerleştirilen delikli disk sensörün görebileceği şekilde konumlandırılır.Temel mantık delik saymadır.Örneğin diskinizde 20 delik olsun sensör 20 kez delik gördüğünde motor 1 tur atmış demektir.1 turu kaç sanayinede attığını hesaplar ve motorun hızını bulur.

Projemizde Kullanılan Malzemeler
 

PROJE BREADBOARD ÜZERİNDE KURULU KODLARI YÜKLENMİŞ KULLANIMA HAZIR ŞEKİLDE GÖNDERİLECEKTİR.

Projemizi satın almak isterseniz Linke Tıklayabilirsiniz.

Devamını oku

Pleksi Levha

Pleksi Levha

Pleksi Levha

Pleksi levha pek çok avantaja sahip bir malzemedir. Nemden etkilenmeyen ve yüksek ışık geçirgenliğine sahip bu malzeme hem dekorasyon malzemesi olarak hem de tabela, pencere gibi yerlerde kullanılabilir. Pleksi levha ile optik netlik kaybı olmaksızın ısı elde edilmesi mümkündür. Pleksi levhaların özellikleri markasına ve üretici firmasına bağlı olarak kısmi değişiklikler gösterebilmektedir. Pleksi levhalar sayesinde tasarım işlerinde, kurulum aşamasında rahatlık ve konfor sağlanır. Bu kolaylık ve konforu sağlayan pleksi levhalar çok çeşitli uygulama alanlarını kapsayan modellere sahiptir. Temel tasarımında yani ilk etapta renksiz olan bu levhaların isteğe bağlı olarak sonsuz renk seçenekleri ile renklendirilmesi mümkün olabilir. Pleksinin ısıyla şekillendirilebilir ve basınç, vakum gibi yollarla belirli kalıplara sokulabilir. Bu malzeme ayrıca girdiği şekli soğuduğunda da bozulmadan koruyabilmektedir.

Pleksi Nedir?

Pleksi metil metakrilattan meydana getirilen bir maddedir. Cam ile kıyaslandığında akvaryum gibi mekanlar için daha uygun olan pleksi, bu tip yerlerde kendine has özellikleri ile kullanım avantajı sağlar. Pleksi ile çarpık ya da bulanık bir görüntü oluşturmadan su geride tutularak ve suyun kuvvetine karşıt direnç gösterilerek akvaryum gibi yerler için uygun ortam sağlanır. Buz pistlerinde de pleksiın kullanımını görmek mümkündür.

Pleksi Özellikleri

Pleksi darbelere karşı dayanıklı bir maddedir. Dayanıklı ve sağlam olmasının yanı sıra hafif de olan pleksiın üzerinde kesme, delme gibi işlemler de rahatlıkla yapılabilir. Bu gibi işlemler baz alındığında pleksiın kolay işlenebilir bir malzeme olduğunu söylemek mümkündür. Ayrıca pleksiın ışık geçirgenliği muadili olabilecek camla kıyaslandığında %90 civarında bir orana tekabül eder. Yine camla kıyaslandığında dayanıklılığının camdan altı kat daha fazla olduğu görülebilir. Pleksiın kenarlarının keskin olmaması da olumsuz durumlarda karşılaşılabilecek olası yaralanma riskleri için güvenli bir seçenektir. Pleksi ayrıca iklim şartlarına karşı da dayanıklı bir malzemedir. Plastikle kıyaslandığında solma yapmaması ve kırılmaması gibi özellikleri ile öne çıkar. Bu özellikleri sayesinde de pleksiın hem iç hem dış mekanda kullanımı mümkün olmaktadır. Pleksi ısıya karşı dayanıklıdır. Pleksinin kalınlığına bağlı olarak değişen bir sıcaklık uygulandığında belirli bir ısı seviyesine erişmesinin ardından pleksia şekil vermek mümkün olur. Şekil ve form verme işleminin ardından pleksi soğur ve soğuduğunda verilen şekil sabitlenmiş olur. Soğuduğunda pleksiın eski haline dönmesi gibi bir durum yaşanmaz. İstenilen forma sokulabilme özelliği ile pleksi, özel tasarım alanlarında kendine yer bulmaktadır. Pleksiın imalat aşaması da konforludur ve böylece ne üreticisini ne de talep eden tüketicisini zor durumda bırakmaz.

Pleksi Nerelerde Kullanılır?

Pleksi ürünler üzerlerinde yapılacak olan lazer kesimi, markalama ve benzeri işlemlere olanak tanır. Pleksi cama kıyasla daha hafif ve daha dayanıklı bir malzemedir. Pleksiın kırılması durumunda ise camda olduğu gibi bir yaralanma durumu olmayabilir. Dekorasyon, iç mimari gibi alanlardan merdiven tırabzanlarına, masa ya da sehpa gibi ürünlerin ayaklarından evde ya da ofislerde bulunan mobilyalara kadar hayatın pek çok alanında pleksi kullanımına rastlamak mümkündür. Evde banyo ya da mutfak aksesuarlarında, yatak başlarında ve daha pek çok alanda pleksi kullanımı örneklerini görmek mümkündür. Vitrin stantları ve hediyelik eşyalarda ya da bazı  özel tasarımlarda da pleksi kullanılabilir. Yolda arabaların arkasındaki aksesuar yazı, resim ve benzeri tabelalarında pleksia rastlanır. Pleksi levhalar transparan olması ile ışığı yüksek oranda geçiren ve özellikle cama kıyasla yüksek geçirgenliğe sahip olan levhalardır.

Pleksi Levha Çeşitleri

Pleksi levha pek çok farklı çeşidi olan bir maddedir. Bunlardan bazılarını renkli ya da şeffaf-beyaz pleksi, transparan pleksi, siyah beyaz pleksi olarak sıralamak mümkündür. Renkli pleksi levhalar talebe bağlı olarak saydam üretilebildiği gibi yarı saydam da üretilebilir. Floresan pleksi levha seçenekleri de bulunmaktadır. Bu tip levhalar ışıkta bir reflektör olarak iş görmekte ve bu gibi amaçlarla kullanılmaktadır. Siyah beyaz pleksi levha ise ışıksız ortamda siyahken ışıklı ortamda beyaz olmaktadır. Bunlar gibi belirli çeşitlerin yanı sıra özel üretim pleksi levha yapımı da mümkündür. Bunun için üretici firma ile talepler doğrultusunda konuşmak ve istenilen gerekli özelliklere sahip pleksi levhalar elde etmek mümkün olabilir.
Devamını oku

Arduino Nedir

Arduino Nedir.
Arduino nedir?

Arduino, kullanımı kolay donanım ve yazılıma dayalı açık kaynaklı bir elektronik platformudur. Arduino kartları girdileri okuyabilir - bir sensördeki ışık, bir düğmedeki parmak veya bir Twitter mesajı - ve bunu bir çıktıya dönüştürebilir - bir motoru etkinleştirebilir, bir LED'i açabilir, çevrimiçi bir şeyler yayınlayabilir. Kart üzerindeki mikrodenetleyiciye bir dizi talimat göndererek kartınıza ne yapması gerektiğini söyleyebilirsiniz. Bunu yapmak için Arduino programlama dilini ( Wiring tabanlı ) ve Processing tabanlı Arduino Yazılımını (IDE) kullanırsınız .
Arduino, yıllar boyunca günlük nesnelerden karmaşık bilimsel araçlara kadar binlerce projenin beyni olmuştur. Öğrenciler, amatörler, sanatçılar, programcılar ve profesyonellerden oluşan dünya çapındaki bir yapımcı topluluğu bu açık kaynak platformu etrafında toplandı ve katkıları, hem acemiler hem de uzmanlar için çok yardımcı olabilecek inanılmaz miktarda erişilebilir bilgi sağladı.
Arduino, Ivrea Etkileşim Tasarımı Enstitüsü'nde, elektronik ve programlama geçmişi olmayan öğrencilere yönelik, hızlı prototipleme için kolay bir araç olarak doğdu. Daha geniş bir topluluğa ulaşır ulaşmaz, Arduino kartı yeni ihtiyaçlara ve zorluklara uyum sağlamak için değişmeye başladı ve teklifini basit 8 bitlik kartlardan IoT uygulamalarına, giyilebilir ürünlere, 3D baskıya ve gömülü ortamlara kadar farklılaştırdı.

Neden Arduino?

Arduino, basit ve erişilebilir kullanıcı deneyimi sayesinde binlerce farklı proje ve uygulamada kullanılmıştır. Arduino yazılımı, yeni başlayanlar için kullanımı kolay, ileri düzey kullanıcılar için ise yeterince esnektir. Mac, Windows ve Linux üzerinde çalışır. Öğretmenler ve öğrenciler, düşük maliyetli bilimsel araçlar oluşturmak, kimya ve fizik ilkelerini kanıtlamak veya programlama ve robot bilimine başlamak için kullanırlar. Tasarımcılar ve mimarlar etkileşimli prototipler oluşturur, müzisyenler ve sanatçılar bunu enstalasyonlar ve yeni müzik enstrümanları ile deneyler yapmak için kullanır. Yapımcılar, örneğin, Yapıcı Fuarı'nda sergilenen projelerin birçoğunu inşa etmek için kullanırlar. Arduino, yeni şeyler öğrenmek için önemli bir araçtır. Herkes - çocuklar, hobiler, sanatçılar, programcılar - bir kitin adım adım talimatlarını izleyerek tamir etmeye başlayabilir.

Fiziksel bilgi işlem için başka birçok mikrodenetleyici ve mikrodenetleyici platformu mevcuttur. Parallax Basic Stamp, Netmedia'nın BX-24'ü, Phidgets, MIT'nin Handyboard'u ve daha birçokları benzer işlevler sunar. Tüm bu araçlar, mikrodenetleyici programlamanın karmaşık ayrıntılarını alır ve kullanımı kolay bir pakette toplar. Arduino ayrıca mikrodenetleyicilerle çalışma sürecini basitleştirir, ancak öğretmenler, öğrenciler ve ilgilenen amatörler için diğer sistemlere göre bazı avantajlar sunar:
  • Ucuz - Arduino kartları, diğer mikrodenetleyici platformlarına kıyasla nispeten ucuzdur. Arduino modülünün en ucuz versiyonu elle monte edilebilir ve önceden monte edilmiş Arduino modüllerinin bile maliyeti 50 dolardan daha düşüktür.
  • Çapraz platform - Arduino Yazılımı (IDE) Windows, Macintosh OSX ve Linux işletim sistemlerinde çalışır. Çoğu mikrodenetleyici sistemi Windows ile sınırlıdır.
  • Basit, anlaşılır programlama ortamı - Arduino Yazılımı (IDE) yeni başlayanlar için kullanımı kolay, ileri düzey kullanıcıların da yararlanabileceği kadar esnektir. Öğretmenler için İşleme programlama ortamına dayalıdır, bu nedenle bu ortamda programlamayı öğrenen öğrenciler Arduino IDE'nin nasıl çalıştığına aşina olacaktır.
  • Açık kaynak ve genişletilebilir yazılım - Arduino yazılımı, deneyimli programcılar tarafından genişletilmek üzere açık kaynak araçları olarak yayınlanır. Dil, C++ kitaplıkları aracılığıyla genişletilebilir ve teknik ayrıntıları anlamak isteyen kişiler, Arduino'dan temel aldığı AVR C programlama diline geçiş yapabilir. Benzer şekilde, isterseniz AVR-C kodunu doğrudan Arduino programlarınıza ekleyebilirsiniz.
  • Açık kaynak ve genişletilebilir donanım - Arduino kartlarının planları bir Creative Commons lisansı altında yayınlanır, böylece deneyimli devre tasarımcıları modülün kendi versiyonunu oluşturabilir, genişletebilir ve geliştirebilir. Nispeten deneyimsiz kullanıcılar bile, nasıl çalıştığını anlamak ve paradan tasarruf etmek için modülün devre tahtası sürümünü oluşturabilir .
Devamını oku

Arduino Projeleri FM Radyo Projesi

Arduino FM Radyo Projesi

Bu blog yazımızda Arduino ile FM Radyo projesini tanıtacağız. Arduino ile yapılabilecek ileri seviye bir proje olan bu uygulamaya gelin yakından bakalım.


Arduino FM radyo Projesi

Radyo belki günümüz için eski bir teknoloji sayılmakta, fakat bizden önceki nesillerin tek haber ve eğlence kaynağının bu radyolar olduğu bir zaman da vardı. Belki o eski zamanlardan kalan bir lambalı radyoya rastlamışsanız, o cihazların ne kadar saygı duyulan büyük nesneler olduğunu anlayabilirsiniz. Günümüzde ise FM radyo, tırnağımız büyüklüğünde bir entegreye kadar küçülmüş durumda.

 

PROJE SİZE HAZIR VE KURULU BİR ŞEKİLDE GELECEKTİR.KULAKLIK ÇIKIŞI MEVCUTTUR.LCD EKRANDA RADYO FREKANSINI GÖREBİLMEKTESİNİZ.AYRICA PROJE ÇİZİM DOSYASI VE KODLARI SİZE MAİL OLARAK GÖNDERİLMEKTEDİR.


Projemizi bu linkten satın alabilirsiniz.

PROJEDE KULLANILAN MALZEMELER

1-Arduino uno

2-Radyo modülü

3-Lcd Ekran

4-Breadboard

5-2 adet Potansiyometre

6-Yeteri kadar jumper kablo

 

Devamını oku
 
 
Yandex.Metrica

PlatinMarket® E-Ticaret Sistemi İle Hazırlanmıştır.